Hallå hela pressen…!

Nu finns det ett pressmeddelande om min och Ida Necovskis nya bok Specialpedagog med kompetens att utveckla skolan som släpps den 12 mars.

Så här börjar pressmeddelandet:

Det är dags att låta den föråldrade synen på specialpedagogik ge vika för en mer modern version. Genom att använda specialpedagogens kompetens i det förebyggande och främjande arbetet, både på en operativ och strategisk nivå, kan skolan skapa bättre möjligheter för alla elever att lyckas.

Bengtsson & Necovski

Under alla de år som vi har arbetat som specialpedagoger har vår drivkraft varit att bidra till att specialpedagogers kompetens kommer till användning i hela skolan som organisation för att skapa de bästa förutsättningarna för eleverna. Nu har vi fått möjlighet att samla våra tankar i denna nya bok. Vi hoppas att boken – där vi benar ut och beskriver specialpedagogers kunskap som processkompetens – kommer att vara ett stöd i skolors arbete med att ta tillvara på den specialpedagogiska kompetensen på ett uppdaterat sätt som mer rimmar med styrdokumentens intentioner.

I mars finns boken i lager men den går att beställa redan nu, här.

Den 23 mars bjuder vi tillsammans med Gothia Kompetens in till ett webbinarum – håll utkik! Prenumerera på bloggen om du inte vill missa när det är dags.

/AnnaBe

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.