Specialpedagogen spekulerar

Den här bloggen är en direkt konsekvens av Twitter. Ja, men hur då?

Jo, det är så att Twitter har gett mig mod.

  • Modet att sända min första tweet för drygt ett och ett halvt år sedan, även om det kändes som att skicka iväg den rakt ut i rymden utan att veta vart den skulle hamna och hos vem.
  • Modet att förra sommaren tänka högt kring inkludering på 10minuter.se. 
  • Modet att under hösten 2013 göra ett gästblogginlägg på Skollyftet.se om en studieresa till N.Y i läs- och skrivundervisningens tecken.

Nu har jag tydligen till och med samlat tillräckligt med mod för att börja blogga.

Jag är otroligt glad över att jag tog steget att börja Twittra, inte bara för injektionen av mod utan också för att jag har fått så mycket inspiration, energi och kunskap genom Twitter. Jag har mötts av uppmuntran och nyfikenhet och ibland även motspjärn – oavsett har mina egna tankar fått ny fart och riktning. Jag är överväldigad av delakulturen och försöker sprida devisen ”sharing is caring” i min yrkesvardag. Att Jante inte verkar ha ett eget Twitterkonto är en riktig bonus.  Många gånger har jag dock hamnat i lägen då 140 tecken på Twitter inte varit tillräckliga, då jag saknat utökat utrymme för att vidareutveckla mina tankar. Jag tänker att bloggen ger mig det utrymmet, att kunna gå från mini till maxi när tankarna vill mer, när tankarna vill bubbla vidare.

Bloggen är ett sätt för mig att få möjlighet att i utökat format spekulera kring skolan, lärande och utveckling i min yrkesroll och yrkesvardag som specialpedagog. SAOL beskriver verbet spekulera som att tänka utan verklighetsförankring. Nog vill jag få möjlighet att pröva mina tankar fritt och att få tänka visionärt, men tror för den sakens skull inte att det behöver ske med avsaknad av verklighetsförankring. Jag ställer mig gärna bakom uttrycket ”Think big, act small” –  som för mig blir att låta tankarna få sväva fritt för att sedan trattas ner till någon form av rimlig, genomförbar möjlighet. Jag väljer att se mina kommande spekulationer synonymt med att tänka, grubbla, fundera och begrunda. Bloggen ger mig då möjlighet att själv få bidra med tankar och annat i delakulturen. När tankarna kan få större plats, kan de växa, anta ny skepnad och leda vidare till något nytt, förhoppningsvis inte bara för mig utan även för andra.

Här kan du läsa mer om vem den spekulerande specialpedagogen är och vilka ämnen bloggen mycket väl kan tänkas handla om.

 

annabe.moobis.se av Anna Bengtsson är licensierad under en Creative Commons Erkännande-IckeKommersiell-DelaLika 4.0 Internationell licens.

2 reaktioner på ”Specialpedagogen spekulerar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.